Polyglot Gathering 2024

Překlad do češtiny je z 98% kompletní. Všechny aktuální informace najdete v angličtině a také .
Online
Od 29. února do 3. března 2024
Praha, Česká republika
Od 15. do 19. května 2024

Hej! Už jste slyšel(a) o Polyglot Gathering?

Polyglot Gathering je největší mezinárodní akcí pro polygloty a milovníky jazyků na světě, která se koná každý rok na konci května. Tato fantastická akce je nabitá úžasnými přednáškami a prezentacemi, bohatými kulturními aktivitami a zábavným společenským programem. A co je na tom nejlepší? Všechno souvisí s jazyky!

Během akce účastníci šíří svou lásku a vášeň pro kultury a jazyky, sdílejí tipy a zkušenosti, a co je nejdůležitější, používáním a procvičováním mnoha jazyků vzájemně diskutují, naslouchají si a učí se. Studenti, učitelé, nadšenci, začátečníci, profesionálové, vědci, pedagogové, Polyglot Gathering je tu pro nás všechny! Jste připraveni se připojit?

Jste připraveni na dva Polyglot Gathering v roce 2024?

Tento rok jsme připravili dvě akce:

29. únor - 3. březen
Online
15. - 19. květen
Praha, Česká republika

Co říkají účastníci předchozích ročníků?

Kolika jazyky musím mluvit, abych se mohl(a) zúčastnit?

Stačí váš mateřský jazyk!

Není potřeba mluvit mnoha jazyky. Počítá se váš přístup k nim: pokud se rádi učíte jazyky a chcete se setkat s podobně smýšlejícími lidmi, kteří také milují jazyky, Polyglot Gathering je pro vás tím pravým místem!

Proč bych se měl(a) zúčastnit?

Poznáte nové přátele

Pokud je podle vás učení jazyků skvělá volnočasová aktivita a učíte se nové a nové jazyky, kde jinde najdete více než 500 lidí s touto vášní? Je to nejlepší místo kde najít podobně smýšlející přátele.

Setkáte se s dalšími profesionály

Účast na Polyglot Gathering vám jistě pomůže, pokud jste jazykový profesionál, učitel, tlumočník nebo překladatel a máte zájem o proactive networking s podobně smýšlejícími lidmi, o propagaci svého přístupu ,změně paradigmat k výuce jazyků, aniž byste se snažili znovu objevit kolo. Pokud vás tato témata přilákala na tento web, určitě si spolu během akce popovídejme!

Navštivte srdce České republiky

Česká republika je země, která by měla na cestovním hledáčku všech. Se svými půvabnými historickými městy, malebnými vesničkami a rozmanitými přírodními krásami nabízí tento středoevropský klenot širokou škálu zajímavostí a zážitků. Každý si tu najde něco pro sebe, proto doporučujeme si svou návštěvu prodlužit a prozkoumat jedinečné a podmanivé tváře České republiky!

Mákni na svý češtině

Poznávání českého jazyka v Praze je obohacující zážitek. Není nutné ji ovládat na 100 %strč prst skrz krk pro každodenní život, i běžná slova jako čtvrtek (čtvrtek) a zmrzlina (zmrzlina) mohou být slušnou výzvou! Učení češtiny otevírá dveře k autentickým interakcím, kulturním poznatkům a hlubšímu propojení s atmosférou Prahy.

Procestujte okolí

Využijte cestu k návštěvě okolních zemí: Německo, Polsko, Slovensko a Rakousko jsou v Schengenském prostoru a neplatí se nic navíc za telefon a internet, což cestování ještě usnadňuje.

Co lidé na Polyglot Gathering dělají?

Chodí na přednášky s praktickými tipy o učení se jazyků a mnoha zajímavých tématech souvisejících s jazyky (většinou v angličtině, ale i v jiných jazycích) a dokonce nabízejí své vlastní přednášky.
Sdílejí své tipy, nápady a postřehy v rámci Lightning talks (spontánní krátké přednášky).
Účastní se praktických workshopů o méně známých jazycích a dalších jazykových dovednostech.
Povídají si s dalšími lidmi v jakémkoli společném jazyce (každý má jmenovku se všemi jazyky, kterými mluví).
Tráví čas v pohodlných prostorech pro setkávání mezi přednáškami, včetně zóny bez angličtiny, zóny deskových her, zóny s kávou zdarma(!) nebo zóny pro sponzory.
Užívají si mnohojazyčné koncerty, účastní se kulturního večera.
Navštěvují město a okolí, tráví čas v knihkupectvích a ochutnávají místní jídla v restauracích.
Sdílejí staré učebnice nebo alkohol a jídlo nebo ze svých zemí.

Polyglot Gathering na fotkách

Kdo jsou organizátoři?

Zakladateli akce a hlavními organizátory prvních tří ročníků v letech 2014-2016 byli Judith Meyerová, Chuck Smith a Martin Sawitzki. Poté se Polyglot Gathering přesunul z Berlína do Bratislavy a od té doby jej pořádá nezisková organizace Edukácia@Internet (E@I), jejímž hlavním organizátorem je Peter Baláž spolu s týmem této organizace.

Education@Internet (E@I) je mezinárodní tým, který vede online projekty od roku 1999. Na základě odborných znalostí týmu byla E@I v roce 2005 právně založena jako politicky neutrální a nevládní mládežnická organizace.

Vizí E@I je svět harmonie a míru, ve kterém mohou všichni občané snadno a rychle komunikovat po celém světě.

Aktivity této organizace se odehrávají v souladu s touto vizí a za pomoci mezinárodní skupiny dobrovolníků. Tyto aktivity zahrnují organizování a podporu projektů, které šíří význam a užitečnost mezinárodní komunikace bez omezení.

Pokud oceňujete práci této organizace v souvislosti s Polyglot Gathering a chtěli byste přispět k realizaci jejích aktivit, zvažte prosím ji finančně podpořit a pomoci tak zajištění udržitelnosti jejích projektů.

Zaregistrujte se na Polyglot Gathering 2024